No 2.marta galerijā „Mākslas Banka”

apskatāma Sabīnes Stāles personālizstāde „Akmens galaktika”.

Izstādes atklāšana 2. Martā plkst. 18.00

Par izstādi

Lielāko izstādes daļu veido neparastu fotogrāfiju cikls, kurā redzamas jūras krastā izskalotu akmentiņu  krāsu, rakstu un reljefu saspēles tuvplānā. Reti kurš zina, ka arī Latvijā ir iespējams atrast dažādu nokrāsu kvarcus, granātus, epidotus, ahātus, retāk kalcedonus, olivīnus vai nelielus turmalīna ieslēgumus laukakmeņos.

 

„Akmens galaktika” ir aizraujošs ceļojums  gan akmens  kristāliskajā dvēselē, gan ikvienam savā iekšējā pasaulē, ieraugot fotogrāfijās dažādas sejas, dzīvniekus, priekšmetus, dabas ainavas un kartes.  Iespējams, attēlos katrs ieraudzīs kaut ko pavisam citu, tikai savai zemapziņai raksturīgo…

 

Arī  akmens rotas savu ceļu ir sākušas kā mazi Vidzemes jūrmalā izskaloti olīši.         To apstrāde ir sarežģīts un darbietilpīgs process, taču rezultāts – enerģētiski spēcīga rotaslieta.

Savukārt eļļas tehnikā darinātās gleznas papildina akmens tēmu, liekot aizdomāties par laika filosofisko jēdzienu šodienas saspringtajā un neprognozējamajā pasaulē.  Visuma bezgalībā laiks rit pavisam savādāk, tam ir sava, dievišķā apziņa.              Mums ikvienam ir sava personiskā galaktika – zvaigžņu sistēma, ko veido reiz piedzīvotās sajūtas, notikumi, lietas un cilvēki, starp kuriem jūtamies labi.

Par autori

Sabīne Stāle (dz. 1963.g. Rīgā) mācījusies Latvijas Universitātes žurnālistikas nodaļā, strādājusi radio un televīzijā, veidojusi kultūrvēsturiskus un informatīvus raidījumus. Vairāku dokumentālo filmu režisore un scenāriju autore. Piedalījusies Latvijas senvēstures izpētes grupā, pētījusi un fotografējusi kultakmeņus, senču svētvietas un nostāstiem apvītās vietas Latvijā. Mācījusies Latvijas Mākslas akadēmijas dizaina  nodaļā. Vairāku dizainparaugu autore. Izstādēs piedalās no 2005.gada.

Darbi privātkolekcijās Latvijā, Igaunijā, Vācijā, Īrijā, Dānijā, ASV un Japānā

Izstādes AKMENS GALAKTIKA atklāšana

Izstādes AKMENS GALAKTIKA atklāšana

(c) Mākslas Banka

   
© 2012 Mākslas Banka Sekojiet mums arī facebook