No 17. līdz 30.martam galerijā „Mākslas banka” būs apskatāma

Vēsmas Vītolas gleznu izstāde „Tauriņziedi” 

Par izstādi

Izstādē „Tauriņziedi” skatāmas Vēsmas Vītolas gleznas, kas tapušas galvenokārt pēdējā gada laikā. Autorei vienmēr patikuši ziedi, un pirms pievēršanās glezniecībai viņa iztiku pelnījusi tos audzējot un pārdodot. Ziedi attēloti arī daudzos izstādes darbos. Kā atzinusi pati V.Vītola – īpaši viņu uzrunā magones un saulespuķes. Turklāt ziedi mākslinieces darbos iegūst simbolisku nozīmi, tos gleznojot viņa izseko cilvēcisko attiecību līkločiem, savukārt taureņa tēls, kas līdz ar ziediem ir viens no V.Vītolas gleznu caurviju motīviem, ir kā pašas autores būtības personifikācija.

Par autori

Vēsma Vītola dzimusi 1956. gada 23. novembrī Limbažu rajona Vidrižu pagastā. Pēc pamatskolas beigšanas mācījusies Rīgas Pedagoģiskajā skolā. 1994. gadā uzsākusi mācības Latvijas Universitātē, kur cita starpā apguvusi arī vizuālo mākslu (pasniedzējas – Ilze Neilande un Helga Jaksone). Paralēli maģistrantūras studijām iestājusies Mākslas akadēmijas dizaina vakara nodaļā, kur mācoties ietekmējusies no tādiem spēcīgiem māksliniekiem kā Anita Meldere, Valdis Villerušs, Sergejs Davidovs, Māris Kundziņš u.c.

Pirmās izstādes savulaik tika rīkotas V.Vītolas darba vietā – Bērnu un jauniešu centra „Laimīte” telpās, un to apmeklētāji bija galvenokārt kolēģi, audzēkņi, kā arī mākslinieces draugi.

2000. gadā Dabas muzejā tika sarīkota izstāde ar pašu mākslinieci un viņas  radošo darbu raksturojošu nosaukumu „Ziedēšana…”. Tam sekoja izstādes Latviešu Biedrības namā un viesnīcas „Rīga” telpās. Nu jau par tradīciju kļuvusi arī V.Vītolas līdzdalība Vasarsvētku pasākumos Bīriņu pilī.

V.Vītolas darbi bijuši skatāmi arī Salacgrīvā, Ainažos, dzimtajā Vidrižu skolā, Skrīveros un Olainē. Daudz plašāka ir viņas darbu ģeogrāfija pasaules kontekstā. Gleznas ar parakstu „Vēsma” jūs varat sastapt Amerikas Savienotajās Valstīs, Vācijā, Norvēģijā, Dānijā, Zviedrijā, Igaunijā, Jaunzēlandē un Austrālijā.

Izstādes noslēgumā 30.martā notiks gleznu dāvināšanas akcija – labdarības projekts, kura iniciatore nu jau vienpadsmito gadu ir Vēsma Vītola. Akcija norit sadarbojoties ar Sergeja Jēgera labdarības fondu, un tās ietvaros mākslinieki tiek aicināti ziedot savus darbus bērnunamiem, skolām un pansionātiem. Šogad saziedotie mākslas darbi rotās Jelgavas Speciālās skolas telpas.

 

 

 

Informācija par dāvināšanas akciju „Es mazā ziedā lielu mīlestību nesu”

 

Tradicionāli jau 11. pavasari māksliniece Vēsma Vītola, sadarbībā ar Sergeja Jēgera labdarības fondu, organizē dāvināšanas akciju „Es mazā ziedā lielu mīlestību nesu”.

Uzrunājam māksliniekus, radošus, dāsnus cilvēkus. Jūs tiekat aicināti ziedot gleznas, tekstilijas, keramikas, noformētas fotogrāfijas un citus mākslas priekšmetus Jelgavas speciālās skolas labiekārtošanai.

Līdz šim akciju ir atbalstījuši vairāk kā 100 mākslinieki, tādi kā Inese Brants, Anita Ābele, Valdis un Dagmāra Villeruši, Andrejs Ģērmanis, Aigars Jansons un daudzi citi.

Darbus var iesniegt sev vēlamā laikā vai arī pasākuma norises brīdī.

Akcija noritēs 2012.gada 30.martā plkst.16:00 galerijā „Mākslas banka” Jaunielā 14, Rīgā.

Būsiet mīļi gaidīti!

 

 Ar cieņu,

 

Vēsma Vītola           Sergejs Jēgers

(tālr.26472623)     (tālr.26543699)

 

 

(c) Mākslas Banka

   
© 2012 Mākslas Banka Sekojiet mums arī facebook