No 3. līdz 15.decembrim galerijā „Mākslas banka” būs apskatāma mākslinieku Birutas un Jāņa Jansonu izstāde.

 

Par izstādi

Biruta Jansone „Krievu romance” (fragments) papīrs, akvarelis, 2012.

 

Izstādē skatāmi Birutas Jansones akvareļi un Jāņa Roberta Jansona keramikas un tēlniecības darbi.

B.Jansones akvareļos dominē sievišķīgi smalki un romantiski ziedu motīvi un spilgtas krāsas. „Krievu romance”, „Svētki”, „Manas purenītes” – darbu nosaukumi ir tikpat sievišķīgi un tēlaini kā pašas kompozīcijas. Kā raksta autore – „Būt sievietei ir lieliski – esmu kā zeme, ļauju sevī sēt sēklu un dodu savu mīlestību katram asnam. Un vēroju, kā aug, kā top, kā zied un augļojas un pārtop”.

Savukārt J.Jansons izstādes ievadā par saviem darbiem stāsta -

„Koks, metāls, papīrs vai māls. Tie visi ir materiāli no kuriem var radīt darbus mīlestībā. Šī ekspozīcija galvenokārt sastāv no maniem darbiem māla mīlestībā. Tie radīti gan „Baltajā mājā” Rundālē, gan Bruknas muižā, kā arī manā mājā „Akmeņkalnos” Salacas krastā. Liela mīlestība vadīja gan Pūdnīku skolā „Akmeneiši” Ēvalda Vasilevska paspārnē, gan pie Imanta Klīdzēja Salacgrīvā. Gan Tu, skatītāj, gan es, mēs visi esam radīti Dzīvā Dieva mīlestībā. Paņem arī manu mīlestību un esi laimīgs. Priecīgus Ziemassvētkus!”

Jānis Jansons „Trauki”, 2012.

Par autoriem

B.Jansone savulaik absolvējusi J.Rozentāla Rīgas mākslas visusskolu un pēcāk Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu. J.R.Jansons mācījies Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā un Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā, 2003.gadā vienlaikus ar dzīvesbiedri iegūstot Maģistra grādu mākslā.

Abi mākslinieki savulaik kā vieni no pirmajiem Latvijā likuši pamatus Valmieras Bērnu mākslas skolai. Un vēlāk arī Skaņkalnes Mākslas skolai.

Biruta Jansone „Pie loga” (fragments) papīrs, akvarelis, 2012.

 

(c) Mākslas Banka

   
© 2012 Mākslas Banka Sekojiet mums arī facebook