No 1.augusta, kad Latvijā zied rozes un staigā lietus mākoņi, galerija Mākslas Banka piedāvā trīs pirmās augusta nedēļas bagātīgi krāšņu izstādi dizaineres gleznotājas Daces Runčas gleznas un mākslinieka dizainera Raimonda Cīruļa jauno stikla vāžu kolekciju.

Pati mākslinece Dace Runča komentē savu izstādes koncepciju tā, ka ir sajūsminājusies no lietus burvības un netveramās rožu daudzveidības, tās pilnības skaistuma. Šai vasarā es esmu materializējusi sajūtas, prieku, pārdomas,atklājumus par rožu un lietus dabu, saliekot tos kopā izstādes notikumā un gleznojumos.Akrila krāszieda košums, caurspīdīgums un pastozums vienlaicīgi. Smalkas otiņas vilkta vibrējoša līnija un paletes naža trekns krāsas ziediens. Tas ir mans gleznieciskais izteikšanās veids. Savienot it kā pretējas lietas, meklēt jaunus veidus kā izmantot dažādas tehnikas un paņēmienus, veidojot un kopjot savu glezniecisko valodu.

Dace Runča (1969) ir LMA absolvente, Latvijas Dizaineru savienības biedre. Šobrīd dzīvo un strādā Rīgā. Izstādēs piedalās kopš 1997. gada, darbi atrodas daudzās kolekcijās Latvijā un ārzemēs .Glezniecībā strādā brīvi un enerģiski spilgti. Iedvesmas avoti ir ziedi un augļi, saule un vējš, pavasaris un rudens, vasaras ziedēšana, prieks par to pilnību.. dzīves un cilvēku vērojumi, nesaskaitāmie ceļojumu iespaidi, kā arī mākslinieces dizaineres prakses pieredze. Mākslinieces gleznošana ir dalīšanās priekā un mirkļa izdzīvošanas skaistums, ļaujot mirklim uzkavēties ilgi, piefiksējot sajūtu .Lieli spilgti laukumi košās krāsās ar plūstošām līnijām . Sulīga glezniecība, kas izstaro pozitīvas emocijas

Raimonds Cīrulis viens no atpazīstamākajiem un populārākajiem Latvijas dizaineriem. atzīts par Latvijas gada dizaineri 2010.Ar dārza mēbeļu dizainu no vulkāniskā bazalta “Maffam” kam piemīt unikālas īpašības, kas ir Eko draudzīgs dizains. Izstādē piedāvā jaunumu, stiklā vāzes, kuras atgādina sastingušas ziedu lapas spīdumus absolūtā klasiska izpildījumā.

Izstādē mākslinieki piedāvā pēdējo divu gadu darbu izlasi, kā arī īpaši šai izstādei gatavoti darbi ,vasaras krāšņie ziedi ir iegūlušies audeklos. Stikla masa, kas ir izveidojusies elegantos traukos, raksturo sastingušu lietu, mirklis sastindzis formā. Stikls, apjoms, krāsa, spīdums, forma, faktūra, viss apvienojas vienā vietā „LIETUS& ROZES” 

Izstāde “LIETUS &ROZES” atvērta no 1.08.11-21.08.11 kartu darba dienu no pl. 11 00 līdz 19 00. JAUNIELĀ 14.

(c) Mākslas Banka

   
© 2012 Mākslas Banka Sekojiet mums arī facebook